1- Sınava Giriş Şartları:
a) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel koşulları taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
c) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde otuz yaşını doldurmamış olmak,
ç) Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli olmak,
d) Erkek adaylarda, askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak,
e) Bu sınava daha önce birden fazla katılmamış olmak,
f) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP 120) 70 ve üzeri puan almış olmak (Başvurular arasında en yüksek puan alandan başlamak üzere 150 kişiye, sınava giriş belgesi verilecek ve sınava çağrılacaktır),
g) Yapılacak inceleme sonucunda, Kontrolörlük için uygun kişilik ve niteliğe sahip olmak,
koşulları aranır.
2- Sınav İçin İstenilen Belgeler:
a) Nüfus cüzdanının aslı veya fotokopisi,
b) Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği,
c) Yeni çekilmiş üç adet fotoğraf,
ç) KPSS sonuç belgesi aslı ya da onaylı örneği,
d) Adaylar tarafından kendi el yazıları ile yazılmış özgeçmişi (Özgeçmişte, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin ad ve soyadları ile iş ve ikametgah adresleri de belirtilecektir.)
Yazılı sınavı başarmış olan adaylar, sözlü sınava katılabilmek için aşağıdaki belgeleri Genel Müdürlüğe vermek zorundadırlar.
a) Erkek adaylarda askerlik görevini yaptığını veya yazılı sınav tarihi itibariyle ertelenmiş olduğunu veyahut askerlik ilişkisi bulunmadığını gösterir belgenin aslı ya da onaylı örneği,
b) Cumhuriyet savcılığından alınmış, yazılı sınav tarihinden en fazla üç ay önceki tarihli sabıkasızlık belgesi,
c) Görev yapmasına engel bir halin bulunmadığına, yurdun her yerinde görev yapmaya ve yolculuk etmeye elverişli olduğuna dair yazılı beyan.
3- Sınav Şekli ve Konuları:
Giriş sınavı; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır ve Ankara'da yapılır. Yazılı sınav sonucuna göre adaylar sözlü sınava alınacak olup, sınavlar Ankara'da yapılır. Yazılı ve sözlü sınav konuları şunlardır:
A - EKONOMİ GRUBU:
• Mikro Ekonomi,
• Makro Ekonomi,
• Uluslar arası Ekonomi,
• İşletme Ekonomisi,
• Para, Banka ve Kredi.
B-MALİYE GRUBU
• Maliye Politikası,
• Kamu gelir ve giderleri,
• Kamu Borçları,
• Bütçe.
C - HUKUK GRUBU:
• T.C. Anayasası,
• İdare Hukuku (Genel Esaslar ve İdari Yargı),
• Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri, Şahsın Hukuku, Ayni Haklar),
• Borçlar Hukuku (Genel Hükümler),
E) Ticaret Hukuku (Genel Hükümler, Şirketler Hukuku Ve Kıymetli Evrak),
F) İcra Ve İflas Hukuku
G) Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar, Kamu Güvenine Karşı Suçlar, Malvarlığına Karşı Suçlar)
D - MUHASEBE GRUBU:
• Genel Muhasebe,
• Şirketler Muhasebesi,
• Bilanço ve Mali Tablolar Analizi,
• Ticari Hesap
E - YABANCI DİL
İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden biri.
4- Başvuru şekli ve sınav yeri:
Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Ankara'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden (Eskişehir Yolu 7. Km. 2. Kat Oda No: 220) ya da www.sanayi.gov.tr internet adresinden temin edecekleri İş Talep Formunu dolduracaklardır.
Sınava giriş başvurusu; İş Talep Formu ile bu Forma eklenecek “2- Sınav İçin İstenilen Belgeler” başlığında gösterilen belgelerle birlikte “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 7.Km. 2. Kat, 220 Nolu Oda 06520 Söğütözü/ANKARA” adresine şahsen veya postayla yapılacaktır.
Son başvuru tarihi, 18 Ağustos 2008 Pazartesi günü mesai saati bitimidir. Postadaki gecikmeler ile eksik belge ile yapılmış başvurular dikkate alınmaz. Başvuru şartlarına uymayanlar sınava kabul edilmezler. Yanlış bilgi ve belge vermek suretiyle gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar yasal sorumlulukları saklı kalmak üzere tüm haklarını kaybetmiş sayılırlar.
Aday Belgesi Bakanlığımız (İç Ticaret Genel Müdürlüğü) tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir.
Yazılı Sınav; 06 Eylül 2008 Cumartesi ve 07 Eylül Pazar günlerinde saat 09:30'da başlayacak ve toplam 5 oturum halinde yukarıdaki adresteki Bakanlığımız yemekhanesinde yapılacaktır. Adaylar sınav günü saat 09:00'da sınav mahallinde hazır bulunacaklardır.
Sınavda, Aday Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi) bulundurulacaktır.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar ayrıca sözlü sınava tabi tutulur.
Sınavla ilgili daha detaylı bilgiler (0.312) 219 65 00 / 2220 nolu telefondan ya da Bakanlık www.sanayi.gov.tr adresinden temin edilebilir.
İş Talep Formunu indirmek için tıklayınız.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı; 10.08.2008 |