Sağlık Bakanlığınca hazırlanarak 22.05.2002 tarih ve 24762 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren (18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete'de değişikliği yayımlanan) İlkyardım Yönetmeliği uyarınca "İlkyardım Eğitim Merkezi" olarak faaliyetine başlamıştır.
Başvuru Yöntemi: Eğitim ve Araştırma Merkezimize yazı-faks ile başvuru yapınız.
Başvuru Durumu :Grup ya da bireysel başvuru
Eğitim ücreti :
Temel İlk Yardım Eğitimi için 175 YTL (KDV dahil)
Standart İlk Yardım Eğitimi için ise 270 YTL (KDV dahil)
Çok sayıda trafik kazası, diğer kazalar ve yaralanmaların olduğu ülkemizde ölümleri ve sakatlanmaları önlemek için, toplumun ilkyardımı öğrenmesi çok önemli ve değerlidir.
Kazalarda ölümlerin % 10'u ilk 5 dakikada, yaklaşık olarak % 50'si ilk 30 dakikada meydana gelmektedir.
Bilerek yapılan ilkyardım uygulamalarında ölümlerin % 15-18 i önlenebilmektedir; yanı sıra sakatlanmalar önlenmekte ve iyileşme de kolaylaştırılmaktadır. Bir kaza ya da hastalık gibi yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hasta / yaralının hayatta kalmasını sağlamak, durumunun kötüleşmesini önlemek, mümkünse iyileşmesini kolaylaştırmak için olay yerindeki araç ve gereçlerle, ilaçsız olarak yapılan uygulamalara İLKYARDIM, bu uygulamaları yapan eğitim almış kişilere de İLKYARDIMCI denir.
Sağlık Bakanlığı tarafından 22.5.2002 tarih ve 24762 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve bazı maddeleri 18.3.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazete'de değiştirilerek yayımlanan ilkyardım yönetmeliğine göre; tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde ise, her on personel için bir ilkyardım eğitimi sertifikası almış ilkyardımcı bulundurulması zorunludur. İlkyardım eğitimleri temel ilkyardım eğitimi ve standart ilkyardım eğitimi olmak üzere iki şekilde verilebilmektedir.
Zorunlu ilkyardımcı bulunduracak kurum ve kuruluşların personelinin en az temel ilkyardım eğitimi programına katılması gereklidir.Katılımcılar,yönetmeliğe göre, ilkyardım eğitiminin tamamına devam etmek zorundadırlar. Eğitimin sonunda katılımcıların başarılı sayılabilmeleri için, teorik ve uygulamalı sınavlardan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden asgari 85 puan almaları gerekmektedir.
Başarılı olanlara ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik belgesi verilmektedir.Sınavlarda başarılı olamayan katılımcılar, yetersiz oldukları konularda bir ay içerisinde veya yapılacak olan ilk eğitime katılarak, tekrar sınava girebilirler. İki defa sınava girmesine rağmen başarısız olanlara katılımcı belgesi verilmektedir.
İlkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik belgesinin geçerlilik süresi üç yıldır. Bu sürenin sonunda yapılacak değerlendirme sınav sonucuna göre güncelleme eğitimi verilmektedir. İnsan hayatı gibi çok önemli bir konuda bilinçli davranabilmek, gerektiğinde güvenle müdahale edebilmek ancak eğitimle mümkündür. İlkyardım eğitimlerimiz interaktif eğitim sistemiyle verilmektedir.
; 10.07.2008 |